Dag 3: Over de Röstigraben

9 september 2025 - Montreux, Zwitserland

Vanochtend wordt ik wakker met het geluid van een flinke regenbui buiten. Gelukkig neemt het een beetje af als ik om 7:45 weer naar het station van Luzern vertrek. Daar neem ik de Luzern–Interlaken Express, de eerste officiële panoramatrein van mijn reis. Deze trein maakt voor een deel gebruik van een tandradsysteem, om naar de Brüningpas te kunnen klimmen.

1324213265

13251

Tijdens de reis blijft het grijs en regenachtig, al ziet het er op de foto's wel donkerder uit dan het echt was. Het fotograferen vanuit de trein vind ik sowieso nog best lastig.

In Interlaken heb ik een overstap van een uur, dus ik loop een stukje langs de luxe hotels, casino's en horloges. De bergen zijn door de laaghangende wolken niet te zien. Uiteraard haal ik ook weer een stempel op, in een grote toeristenshop die vooral nog meer horloges verkoopt.

Dan terug naar Interlaken Ost voor de Golden Pass Express naar Montreux. Ook dit is weer een panormatrein. Het verschil met normale treinen zijn de grotere ramen, waarbij er ook nog extra ramen hogerop zitten.

13268

In Zweisimmen verandert de wijdte van het spoor, maar de GoldenPass kan gewoon doorrijden. Voor 2022 was dit niet zo, en had ik hier moeten overstappen.

13271

Tijdens de 3,5 uur durende reis begint steeds meer de zon door te komen. En aangekomen in Montreux voelt het zelfs heet.

13269

13278

Dicht bij het station, aan het water, staat een standbeeld van Freddy Mercury. Net als veel andere beroemdheden heeft hij in Montreux gewoond. Queen heeft hier ook meerdere albums opgenomenm

13285

13286

Mijn hotel ligt niet in de stad Montreux, maar in het nabije dorpje Veytaux, waar ik de bus heen neem. Aangekomen in het hotel hoor ik dat ik een kamerupgrade heb gekregen! Een grotere kamer, met een balkon met uitzicht op het meer. Het hotel is bijna 200 jaar uit, dus alles kraakt wel.

13291

13292

Ik ben inmiddels best moe en bezweet, door de warmte en de rugzak(ken) en de stijle hellingen. Dus besluit ik deze middag niet nog iets te ondernemen.

Het avondeten eet ik in het hotel. Ze hebben elke dag een vast viergangenmenu. Vandaag was dit:

13296

1. Uithoornse Schrievers:
    9 september 2025
    Wat een leuke kamer en prachtig uitzicht!